2024-04-05 Știri

Upgrade-ul curățării rezervoarelor reduce consumul de apă cu 17%

Având în vedere presiunile tot mai mari asupra resurselor de apă dulce, un grup lideri de berării din SUA s-a angajat să sporească eficiența apei și să reducă consumul de apă în operațiunile sale. Una dintre măsurile de economisire a apei s-a concentrat pe optimizarea procesului de curățare a rezervorului. Instalarea noilor capete rotative cu jet de la Alfa Laval a redus consumul de apă pentru curățarea rezervoarelor cu până la 17%.

Îndreptați-vă atenția către curățarea rezervorului pentru economii substanțiale de apă

Apa este ingredientul numărul 1 al berii, consumând milioane de litri de apă dulce curată în fiecare zi. Ca răspuns la provocarea din ce în ce mai mare a apei, un grup de berării americane de vârf și-a propus să reducă consumul de apă în operațiunile sale. Unul dintre locurile evidente în care să căutați economii de apă este procesul de curățare a rezervorului care necesită apă. Berăria folosește rezervoare mari de fermentație în care drojdia activă transformă zaharurile în alcool. Dimensiunea și dispunerea orizontală a acestor rezervoare reprezintă o provocare specială în procesul de curățare și necesită o tehnologie avansată pentru a asigura curățarea corespunzătoare a tuturor suprafețelor între ciclurile de preparare.

Actualizarea capetelor de jet a economisit cantități masive de apă

Inspirat de un proiect similar din China, grupul de berării a decis să modernizeze unitățile originale Alfa Laval GJ 4 cu noi unități cu jet rotativ TJ40G. TJ40G utilizează mai puțină apă decât GJ 4 și completează modelul complet de curățare mai rapid. Consumul redus de apă, combinat cu timpul de curățare mai rapid, economisește aproximativ 760 de litri (200 de galoane) în timpul etapelor finale de clătire și igienizare. După primele luni de funcționare, noile TJ40G s-au dovedit a returna economii de apă de 17%. Economiile totale de apă pentru rezervoarele de fermentație sunt estimate la aproximativ 5,7 milioane de litri pe an (1,5 milioane de galoane).

De mai bine de 30 de ani am lucrat cu liderul grupului american de berării și suntem încântați că acum putem ajuta clientul să reducă costurile de operare și, în același timp, să-și atingă obiectivele de sustenabilitate prin creșterea eficienței apei în procesul de curățare a rezervoarelor. De asemenea, ca efect secundar valoros, consumul redus de apă conduce la economii de substanțe chimice și energie utilizate pentru pompare, încălzire, recuperare, reutilizare și tratare a apei de curățare”, spune Andrew Delaney, Director General pentru Curățarea Rezervoarelor la Alfa Laval SUA.

Instalare plug and play

Vechile și noile capete de jet utilizează aceleași conexiuni de intrare. Timpul de instalare a fost mai mic de o oră per rezervor, cuprinzând trei capete de jet per rezervor. Înlocuirea capetelor cu jet a avut loc între ciclurile de fermentare și nu a cauzat timpi de nefuncționare suplimentari în acest proces. Rotația liberă și rulmenții cu bile integrali ai TJ40G extind intervalele de întreținere cu 50% față de unitățile mai vechi GJ 4. Rezultatele pozitive ale primei instalări de noi capete de jet deschid calea pentru update-uri suplimentare ale echipamentelor de curățare a rezervoarelor la fabricile de bere din alte locații din SUA.

Fapte despre proiectul de upgrade

Unitățile Alfa Laval TJ40G Rotary Jet Head sunt proiectate pentru aplicații igienice și asigură curățarea automată a vaselor între 50 și 500 de metri cubi de lichid (13.000 și 132.000 de galoane). Designul capetelor de jet avansate este optimizat pentru curățarea rezervoarelor de bere și pentru procesele alimentare și de lactate. TJ40G este aprobat de FDA. Modernizarea echipamentelor de curățare a rezervoarelor face parte din Optimize™ al Alfa Laval, care își propune să sporească eficiența energetică și a apei în industriile igienice.

Etichete

Tot
Beer with the sea in the background640x360

        

Emission-savings-pos-(CO2-e).png

Economiile de apă corespund economiilor estimate de CO2 de peste 100 de tone.

Water_savings_pos_solid.png

Economisiți 5,7 milioane de litri (1,5 milioane de galoane) de apă pe an.

Conţinut: