Fermentație
Utilizând la maxim materiile prime este esențial în producția de produse de cultură și brânzeturi proaspete și afumate. Este important sa obținem eficiență maximă în loturi continue și să menținem condiții igienice de procesare
Echipament inovator Alfa Laval
Pompa cu Lob Rotativ SRU Alfa Laval
• Acțiunea de pompare cu forfecare redusă menține integritatea produsului
• O gamă largă de modele și opțiuni asigură o aplicare optimă
• Design igienic
Alfa Laval FrontLine
• Ideal pentru procese igienice care necesită performanțe optimizate, tratament delicat al produsului, timpi de funcționare îndelungați și curățenie superioară
• Ușor de întreținut, ceea ce duce la o durată de funcționare mai mare și la costuri mai mici
Optimizarea proceselor de prelucrare a laptelui
Standard ridicat de igienă
OLEŠNICE CHEESE PLANT, REPUBLICA CEHĂ. Având în vedere fiabilitatea, sănătatea și siguranța ca preocupări principale, conducerea departamentului pentru produse lactate a decis să înlocuiască vechile pasteurizatoare cu noul schimbător de căldură Alfa Laval FrontLine cu plăci cu perete dublu Gemini. “Din cauza spațiului nostru limitat, a fost dificil să punem schimbătoarele de căldură în poziție. Dar de atunci, nu am mai avut nicio problemă”, spune Šlégr. Potrivit lui Šlégr, noile pasteurizatoare au trecut deja un test de anduranță scurt și neintenționat, atunci când presiunea în conducte a ajuns în scurt timp 6 bar. “Rulmenții din vechea unitate ar fi fost deja distruși”, crede el. Cele două noi schimbătoare de căldură cu plăci sunt programate să funcționeze 365 de zile pe an, între orele 5:00 și 6:00, cu temperaturi diferite pentru fiecare produs final: 98°C pentru lapte și 74°C pentru brânză.