Pasteurizare
Procesele de pasteurizare necesită niveluri ridicate de siguranță, igienă și control al proceselor. Pasteurizarea laptelui este un proces vital, iar conformitatea cu reglementările și standardele relevante este esențială. În urma tratamentului UHT, trebuie menținute condiții aseptice. Calitatea componentelor este esențială, cu un bun control al fluxului și schimbătoare de căldură fiabile și eficiente care joacă un rol important.
Echipament inovator Alfa Laval
Pompa centrifugală Alfa Laval LKH
• Crește productivitatea procesului, asigurând în același timp o eficiență ridicată și un transfer ușor al produsului
• Geometria internă optimizată și o-ringuri profilate, potrivit pentru curățare în locație, oferă niveluri excepționale de igienă
• Certificat EHEDG
Alfa Laval Unique Control LKB
• Sistemul integrat de detectare și control fiabil elimină întreruperile costisitoare ale proceselor
• Ultra-rezistent la uzura normală în mediul lactat, având ca rezultat o funcționare igienică fiabilă
Alfa Laval FrontLine
• Ideal pentru procese igienice care necesită performanțe optimizate, tratament delicat al produsului, timpi de funcționare îndelungați și curățenie superioară
• Ușor de întreținut, ceea ce duce la o durată de funcționare mai mare și la costuri mai mici
Optimizarea proceselor de prelucrare a laptelui
Standard ridicat de igienă
OLEŠNICE CHEESE PLANT, REPUBLICA CEHĂ. Având în vedere fiabilitatea, sănătatea și siguranța ca preocupări principale, conducerea departamentului pentru produse lactate a decis să înlocuiască vechile pasteurizatoare cu noul schimbător de căldură Alfa Laval FrontLine cu plăci cu perete dublu Gemini. “Din cauza spațiului nostru limitat, a fost dificil să punem schimbătoarele de căldură în poziție. Dar de atunci, nu am mai avut nicio problemă”, spune Šlégr. Potrivit lui Šlégr, noile pasteurizatoare au trecut deja un test de anduranță scurt și neintenționat, atunci când presiunea în conducte a ajuns în scurt timp 6 bar. “Rulmenții din vechea unitate ar fi fost deja distruși”, crede el. Cele două noi schimbătoare de căldură cu plăci sunt programate să funcționeze 365 de zile pe an, între orele 5:00 și 6:00, cu temperaturi diferite pentru fiecare produs final: 98°C pentru lapte și 74°C pentru brânză.