Procesare gumă

O gamă largă de gume sunt utilizate în industria alimentară în produse cum ar fi margarina, ciocolata, guma de mestecat, produse de panificație și alimente semipreparate, precum și într-un număr din ce în ce mai mare de produse cosmetice, farmaceutice și aplicații tehnice.

Gum processing 640x360

 

Gumele folosite în industria alimentară pot consta din hidrocoloizi cum ar fi alginații, caragenanii, galactomananii (guma carob - sau guma de roșcove - și guma de guar), biopolimerii (gumă xantan și scleroglucen) și pectinele (atât cu conținut ridicat de metoxil, cât și cu conținut scăzut de metoxil).

Gumele suplimentare sunt aprobate treptat pe măsură ce cunoștințele despre proprietățile unice și potențialul comercial al acestor produse naturale sporesc.

Sistemele Alfa Laval cel mai frecvent utilizate pentru prelucrarea gumelor includ:

  • Purificarea utilizând tehnologia de filtrare cu membrană pentru microfiltrare, ultrafiltrare și nanofiltrare
  • centrifuge de decantare specializate pentru separarea
  • schimbătoare de căldură Contherm cu racleți pentru încălzirea și răcirea sarcinilor
  • schimbătoare de căldură spirale pentru o gamă largă de sarcini de încălzire/răcire