Filtrarea și tratarea berii - provocări și soluții
Filtrarea berii
Kieselguhr sau filtrarea cu flux încrucișat sunt procese obișnuite de filtrare pentru a îndepărta aproape toată drojdia și alte substanțe nedorite care vă pot strica berea.
Provocare
- Oxidarea în timpul filtrării berii
Soluții
- Alfa Laval Aldox Mini pentru producerea apei dezaerate
- Seria Alfa Laval BREW de separatoare centrifugale pentru a crește ciclurile de filtrare
Rezultat
- Apa dezaerată previne captarea oxigenului în timpul filtrării pentru a ajuta la păstrarea calității berii
- Separatoarele ajută la reducerea frecvenței CIP și a utilizării consumabilelor
Amestecare de gaze, ajustare alcool, aditivi
Dioxidul de carbon este natural în procesul de fabricare a berii și este important să se asigure concentrația lui la un nivel optim pentru textura și gustul perfect al berii.
Provocări
- Concentrație scăzută de CO2 în fermentator
- Nevoia de concentrații diferite de CO2 în produsele finale
- Echipament lent și imprecis
Soluție
Rezultat
- Injecție de CO2 în linie
- Egalizarea concentrației de CO2 la cerere
- Pot fi stocate setări individuale pentru rețete
- Injectare N2 la cerere (pentru bere cremoasă groasă)
- Ajustarea conținutului de alcool/Plato cu apă dezaerată
Mixarea în rezervoare de bere clarificată
Mixarea în rezervoare de bere clarificată (BBT) este necesară pentru dozarea lotului și omogenizare sau atunci când doriți să creați produse precum Shandy sau Radler.
Provocare
- Refermentare în sticlă (când se dozează drojdia și zahărul înainte de condiționarea sticlei)
Rezultat
- Amestecare rapidă pentru omogenizarea activă a rezervorului
- Unitate mobilă (poate fi mutată între rezervoare)
Echipament de fabricare a berii pentru îndepărtarea alcoolului
Se estimează că până în 2020 până la 20% din toată berea vândută va intra în categoria „healthy”, adică cu conținutul de alcool eliminat și este un domeniu care trebuie abordat de toți producătorii de bere, deoarece oferă noi produse consumatorilor.
Provocare
- Trebuie să abordăm piața cu conținut scăzut de alcool
Soluții
Rezultat
- Reducerea impactului termic dăunător
- Pierdere minimă de aromă
- Generarea de apă cu osmoză inversă (RO).
- Proces simplu de conectare
Rezultat
- Eficient și blând într-o singură trecere pentru a produce beri cu aromă completă
- Simplu de adăugat capacitatea de preparare a berii fără alcool, fără a fi nevoie de investiții majore de capital
Pasteurizarea berii artizanale
Pasteurizarea este metoda clasică de distrugere a microorganismelor în etapa finală înainte de ambalarea berii.
Provocări
- Instabilitatea microbiologică
- Captarea de oxigen în timpul transferului/procesului
Soluție
Rezultat
- Toate microorganismele sunt distruse
- Reglează și pasteurizează debite variabile
- Nu se rupe CO2 în timpul pasteurizarii
- Igienic și compact
- Pot fi stocate rețete individuale
Filtrare sterilă
Multe fabrici de bere aleg acum filtrarea sterilă ca alternativă la pasteurizare, deoarece aceasta face posibilă îndepărtarea microorganismelor nedorite înainte ca berea să fie umplută în sticle sau butoaie.
Provocări
- Microorganismele pot afecta calitatea și gustul berii
- Tratamentul termic poate provoca degradarea
Rezultat
- Retenție de bacterii 100% fără degradare termică
- Nu are efecte asupra aromei produsului dvs.
- Consum redus de oxigen la pornire și pierderi de produs de aproape zero
Ghid rapid pentru producția de bere
Berea este considerată una dintre cele mai complexe băuturi fermentate datorită gustului, culorii, varietății și aromei sale. În plus, berea are o mare varietate de ingrediente, motiv pentru care este atât de complexă.