Filtrarea și tratarea berii - provocări și soluții

.

Filtrarea berii

Kieselguhr sau filtrarea cu flux încrucișat sunt procese obișnuite de filtrare pentru a îndepărta aproape toată drojdia și alte substanțe nedorite care vă pot strica berea.

Beer filtration 640x360

Provocare

  • Oxidarea în timpul filtrării berii

Soluții

Rezultat

  • Apa dezaerată previne captarea oxigenului în timpul filtrării pentru a ajuta la păstrarea calității berii
  • Separatoarele ajută la reducerea frecvenței CIP și a utilizării consumabilelor
.

Amestecare de gaze, ajustare alcool, aditivi

Dioxidul de carbon este natural în procesul de fabricare a berii și este important să se asigure concentrația lui la un nivel optim pentru textura și gustul perfect al berii.

cerveza industria ALfa Laval

Provocări

  • Concentrație scăzută de CO2 în fermentator
  • Nevoia de concentrații diferite de CO2 în produsele finale
  • Echipament lent și imprecis

Rezultat

  • Injecție de CO2 în linie
  • Egalizarea concentrației de CO2 la cerere
  • Pot fi stocate setări individuale pentru rețete
  • Injectare N2 la cerere (pentru bere cremoasă groasă)
  • Ajustarea conținutului de alcool/Plato cu apă dezaerată
.

Mixarea în rezervoare de bere clarificată

Mixarea în rezervoare de bere clarificată (BBT) este necesară pentru dozarea lotului și omogenizare sau atunci când doriți să creați produse precum Shandy sau Radler.

Soft drink production 640x360

Provocare

  • Refermentare în sticlă (când se dozează drojdia și zahărul înainte de condiționarea sticlei)

Rezultat

  • Amestecare rapidă pentru omogenizarea activă a rezervorului
  • Unitate mobilă (poate fi mutată între rezervoare)
.

Echipament de fabricare a berii pentru îndepărtarea alcoolului

Se estimează că până în 2020 până la 20% din toată berea vândută va intra în categoria „healthy”, adică cu conținutul de alcool eliminat și este un domeniu care trebuie abordat de toți producătorii de bere, deoarece oferă noi produse consumatorilor.

Botellas de cerveza

Provocare

  • Trebuie să abordăm piața cu conținut scăzut de alcool

Rezultat

  • Reducerea impactului termic dăunător
  • Pierdere minimă de aromă
  • Generarea de apă cu osmoză inversă (RO).
  • Proces simplu de conectare

  

Rezultat

  • Eficient și blând într-o singură trecere pentru a produce beri cu aromă completă
  • Simplu de adăugat capacitatea de preparare a berii fără alcool, fără a fi nevoie de investiții majore de capital
.

Pasteurizarea berii artizanale

Pasteurizarea este metoda clasică de distrugere a microorganismelor în etapa finală înainte de ambalarea berii.

Beer and cider production 640x360

Provocări

  • Instabilitatea microbiologică
  • Captarea de oxigen în timpul transferului/procesului

Rezultat

  • Toate microorganismele sunt distruse
  • Reglează și pasteurizează debite variabile
  • Nu se rupe CO2 în timpul pasteurizarii
  • Igienic și compact
  • Pot fi stocate rețete individuale
.

Filtrare sterilă

Multe fabrici de bere aleg acum filtrarea sterilă ca alternativă la pasteurizare, deoarece aceasta face posibilă îndepărtarea microorganismelor nedorite înainte ca berea să fie umplută în sticle sau butoaie.

Boston Beer case 640x360

Provocări

  • Microorganismele pot afecta calitatea și gustul berii
  • Tratamentul termic poate provoca degradarea

Rezultat

  • Retenție de bacterii 100% fără degradare termică
  • Nu are efecte asupra aromei produsului dvs.
  • Consum redus de oxigen la pornire și pierderi de produs de aproape zero

Ghid rapid pentru producția de bere

Berea este considerată una dintre cele mai complexe băuturi fermentate datorită gustului, culorii, varietății și aromei sale. În plus, berea are o mare varietate de ingrediente, motiv pentru care este atât de complexă.

Beer 640x360
.

Lăsați-ne să vă ajutăm

Obțineți o cotație

Ce aplicație(-ii) vă interesează? *
Doriți să primiți webinare la cerere, invitații la evenimente viitoare, știri despre produse și servicii? *

Aceste informații sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.