Sisteme de fermentare - provocări și soluții
Managementul drojdiei și fermentarea
Gestionarea drojdiei și fermentarea sunt părți esențiale ale sistemului de fermentare. Echipamentul pentru prevenirea contaminării și asigurarea viabilității ridicate a drojdiei este esențial pentru un proces de fermentare consistent, fiabil și eficient.
Provocări
- Cost ridicat
- Dependența de tulpini comerciale de drojdie
- Oportunitate limitată pentru creativitate
Soluții
- Sisteme de management al drojdiei:
- Modul Alfa Laval de drojdie 3 în 1 sau
- Instalație de propagare a drojdiei Alfa Laval
Rezultat
- Abilitatea de a rehidrata, propaga și reutiliza drojdia
- Soluție complet personalizabilă
Provocare
- Profil de fermentare inconsecvent sau lent
Soluție
Rezultat
- Fermentare cu până la 40% mai rapidă
- Omogenizare îmbunătățită în timpul fermentării
- Randament optimizat al extractului de alcool
- Flexibilitate – unitate mobilă care poate fi deplasată între rezervoare
Provocări
- Timp lung de sedimentare
- Pierdere mare de bere
- Turbiditate mare
- Randament scăzut
- Necesitatea creșterii capacității de producție
Rezultat
- Capacitate de producție crescută datorită vitezei de clarificare, fără a fi nevoie de extinderea capacității de fermentare
- Recuperare a berii de până la 15% comparativ cu drenarea
- Abilitatea de a clarifica berea atunci când profilul este corect
- Perioada de valabilitate prelungită, fără pete neclare (important în special pentru exporturi)
- Golirea rapidă a separatoarelor înseamnă, de asemenea, o rotație mai mare a rezervoarelor, ceea ce oferă o capacitate suplimentară fără investiții suplimentare
- Creștere medie de 3% a randamentului între vasul de fermentare și rezervorul de bere clarificată, în funcție de procedurile de operare
- Îmbunătățirea randamentului cu până la 8% în tulpinile de drojdie cu floculare scăzută până la medie
Dry hopping
Dry hopping este procesul de adăugare a hameiului după fermentare pentru a adăuga mai multă aromă berii. În mod tradițional, dry hopping se face în stiluri de bere cum ar fi pale ale și IPA, dar este utilizat și în fabricarea altor stiluri de bere.
Provocare
- Proces lent și pierdere de bere
Soluții
- Echipament de dry hopping Alfa Laval:
Rezultat
- Utilizarea maximă a hameiului
- Proces accelerat de dry hopping
- Omogenizarea fluxurilor de bere pentru a îmbunătăți eliminarea hameiului din aval prin centrifugare
Ghid rapid pentru producția de bere
Berea este considerată una dintre cele mai complexe băuturi fermentate datorită gustului, culorii, varietății și aromei sale. În plus, berea are o mare varietate de ingrediente, motiv pentru care este atât de complexă.