Sisteme de fermentare - provocări și soluții

Managementul drojdiei și fermentarea

Gestionarea drojdiei și fermentarea sunt părți esențiale ale sistemului de fermentare. Echipamentul pentru prevenirea contaminării și asigurarea viabilității ridicate a drojdiei este esențial pentru un proces de fermentare consistent, fiabil și eficient.

fermentation 640x360

Provocări

  • Cost ridicat
  • Dependența de tulpini comerciale de drojdie
  • Oportunitate limitată pentru creativitate

Soluții

Rezultat

  • Abilitatea de a rehidrata, propaga și reutiliza drojdia
  • Soluție complet personalizabilă

.

Provocare

  • Profil de fermentare inconsecvent sau lent

Rezultat

  • Fermentare cu până la 40% mai rapidă
  • Omogenizare îmbunătățită în timpul fermentării
  • Randament optimizat al extractului de alcool
  • Flexibilitate – unitate mobilă care poate fi deplasată între rezervoare

Provocări

  • Timp lung de sedimentare
  • Pierdere mare de bere
  • Turbiditate mare
  • Randament scăzut
  • Necesitatea creșterii capacității de producție

Rezultat

  • Capacitate de producție crescută datorită vitezei de clarificare, fără a fi nevoie de extinderea capacității de fermentare
  • Recuperare a berii de până la 15% comparativ cu drenarea
  • Abilitatea de a clarifica berea atunci când profilul este corect
  • Perioada de valabilitate prelungită, fără pete neclare (important în special pentru exporturi)
  • Golirea rapidă a separatoarelor înseamnă, de asemenea, o rotație mai mare a rezervoarelor, ceea ce oferă o capacitate suplimentară fără investiții suplimentare
  • Creștere medie de 3% a randamentului între vasul de fermentare și rezervorul de bere clarificată, în funcție de procedurile de operare
  • Îmbunătățirea randamentului cu până la 8% în tulpinile de drojdie cu floculare scăzută până la medie
.

Dry hopping

Dry hopping este procesul de adăugare a hameiului după fermentare pentru a adăuga mai multă aromă berii. În mod tradițional, dry hopping se face în stiluri de bere cum ar fi pale ale și IPA, dar este utilizat și în fabricarea altor stiluri de bere.

hops3 640 x 360

Provocare

  • Proces lent și pierdere de bere

Soluții

Rezultat

  • Utilizarea maximă a hameiului
  • Proces accelerat de dry hopping
  • Omogenizarea fluxurilor de bere pentru a îmbunătăți eliminarea hameiului din aval prin centrifugare

Ghid rapid pentru producția de bere

Berea este considerată una dintre cele mai complexe băuturi fermentate datorită gustului, culorii, varietății și aromei sale. În plus, berea are o mare varietate de ingrediente, motiv pentru care este atât de complexă.

Beer 640x360
.

Lăsați-ne să vă ajutăm

Obțineți o cotație

Ce aplicație(-ii) vă interesează? *
Doriți să primiți webinare la cerere, invitații la evenimente viitoare, știri despre produse și servicii? *

Aceste informații sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.