Beer DeAL
Sistemul Alfa Laval Beer DeAl este un sistem standardizat de filtrare cu membrană cu flux transversal, care este special conceput pentru industria berii. Această unitate cu conectare (plug-in) este un sistem modular autonom și complet automatizat pentru dezalcoolizarea berii și producția de produse similare conținut scăzut de alcool.
Design și funcționare
Sistemul Alfa Laval Beer DeAL este furnizat ca o instalație montată pe platformă glisantă pentru osmoza inversă, cu componente și conducte prefabricate. Nucleul sistemului îl reprezintă secțiunea în buclă ce conține între 12 și 42 de carcase Alfa Laval instalate cu până la 168 membrane spiralate.
Proiectarea și funcționarea sistemului Alfa Laval Beer DeAL se bazează pe mai mult de 20 de ani de experiență Alfa Laval în procesul de dezalcoolizare a berii. Acest sistem a fost dezvoltat special pentru a face bere cu un grad scăzut de alcool sau alte produse similare cu un grad redus de alcool, într-un mod practic și rentabil.
Caracteristici speciale
În timp ce orice temperatură de proces în intervalul 1-30 °C, poate fi aleasă, temperatura utilizată în mod normal este de 7-8 °C pentru a minimiza efectele negative asupra berii dezalcoolizate, cum ar fi pierderea aromei. Folosind filtrarea prin membrană, berea nu este expusă la efectele căldurii și nu suferă o schimbare de fază, așa cum este cazul în mod normal, atunci când se aplică evaporarea.
Aceeași instalație se poate ocupa de toate tipurile de bere, inclusiv beri de grâu și beri negre. Procesul este același pentru toate aceste tipuri. Același proces poate fi totodată folosit pentru a produce beri cu diferite niveluri de conținut de alcool în aceeași instalație.
Complet automat
Sistemul este complet automatizat, ceea ce înseamnă că volumul încărcăturii, conținutul inițial de alcool al berii și conținutul dorit de alcool în berea dezalcolizată pot fi pur și simplu introduse în programul sistemului de control. Apoi, sistemul Alfa Laval Beer DeAL lucrează în mod automat, realizând inclusiv CIP necesară și procedurile de dezinfectare după tratament.
Beneficii
- Sistem cu plăci și cadre cu canale deschise care asigură dinamica fluxului de înaltă eficiență
- Membrane de microfiltrare cu retenție bună atât a drojdiei cât și a altor microorganisme, împreună cu o permeabilitate ridicată a extractului
- Design modular ușor de extins
- Cost redus de operare și înlocuire cu membrană
- Sistem complet automatizat de 24 de ore pe zi, cu o utilizare maximă și un control precis al randamentului, prin procesarea automată continuă sau în serie
- Recuperarea berii de înaltă calitate din drojdie excedentară din cauza lipsei de oxigen
- Manipularea delicată a drojdiei
- Autoliza minimă prin operațiunea cisternă-rezervor
- Componentele principale sunt fabricate de Alfa Laval · Compatibil cu agenții de curățare comercial disponibili
- Toate conductele și echipamentele care intră în contact cu produsul sau lichidele de curățare sunt de nivel sanitar, piese AISI 316L din oțel inoxidabil
Cum funcţionează:
Principii operaționale
Membranele separă berea alimentată în două fluxuri. Fluxul de permeat, format din apă și alcool, trece prin membrane, în timp ce fluxul de retentat, care constă din proteine concentrate, coloranți și arome, nu. Astfel, el poate fi condus înapoi la rezervorul de bere. Berea originală din rezervorul de bere este pompată la unitatea de dezalcoolizare. Două pompe de alimentare aduc apoi presiunea berii până la 30 bar. În acest punct, berea este introdusă în prima buclă, unde berea este circulată peste membrane în bucla 1, de către pompă. Retentatul din prima buclă continuă la a doua buclă și este recirculat peste membrane în bucla 2.
Retentatul de la bucla 2 se întoarce în rezervorul de bere prin supapa de eliberare a presiunii. Permeatul (apa + alcoolul care au trecut prin membrane) din toate buclele este colectat și condus la un canal de scurgere sau este stocat în rezervoare în vederea recuperării alcoolului.
Berea este făcută să curgă în paralel cu suprafața membranei, ceea ce ține membranele curate (flux transversal). Datorită presiunii statice de 30-35 bari de pe membrane, moleculele mici, cum ar fi apa și alcoolul, sunt împinse prin membrane în timp ce moleculele mai mari, cum ar fi aromele, coloranții și proteinele, nu pot trece. Acești compuși rămân apoi în retentat.