High speed low acid aseptic filler

Sistem de umplere aseptic bag-in-box versatil pentru utilizare cu sucuri, lichide, piureuri si produse lactate.

HSLA filler

Sistemele de umplere aseptice bag-in-box Alfa Laval Astepo HS-LA sunt ideale pentru ambalarea produselor alimentare și lichide care au fie un nivel crescut, fie scăzut de aciditate (pH <4.5 și pH >4.5), la capacități de până la 12.000 de litri/oră. A se vedea clipul de mai jos.

Întrebuințările obișnuite includ:

  • Sucuri, concentrate, piureuri și lichide din fructe
  • Produse lactate, precum lapte UHT, lapte aromatizat, amestec răcoritor cu gheață și sos de brânză
  • Sosuri și condimente
  • Siropuri și produse post-amestec

Control bun, precizie extremă

Aceste sisteme de umplere utilizează servomotoare electrice fără perie ce fac posibilă controlarea și ajustarea tuturor mișcărilor cu precizie extremă. Acest lucru duce la umpleri mai rapide, precum și o mai mare siguranță globală.

Ușor de integrat

Sistemele de umplere aseptice de mare viteză pentru nivel scăzut de aciditate funcționează cu orice tip de robinet la standard internațional de 1 inch. Acestea sunt disponibile ca module de sine stătătoare sau integrate într-o gamă variată de linii de procesare alimentară Alfa Laval. O gamă largă de echipamente opționale este, de asemenea, disponibilă. Aceste sisteme de umplere pot fi, de asemenea, conectate la o linie de cartonare automatizată Combibox (etanșarea cartonului realizându-se cu adeziv fierbinte sau bandă adezivă).

Beneficii

  • Umplerea extrem de precisă mărește siguranța și reduce risipa
  • Standardele de igienă excepționale pe care clienții dumneavoastră se pot baza ca să mențină durata la raft specificată a fiecărui produs
  • Conform cu orice tip de robinet la standard internațional de 1 inch pentru versatilitate maximă
  • Operațiune automatizată prietenoasă cu utilizatorul, fiind necesară o minimă supraveghere și mentenanță  
  • Unitate compactă, „plug and play” ușor de instalat

Cum funcţionează:

Standarde excepționale de igienă

Înainte ca producția să înceapă, toate suprafețele care intră în contact cu produsul alimentar sunt automat igienizate și sterilizate. Dacă orice alarmă se declanșează în timpul acestor procese, contorul de timp este automat setat pe zero și nu repornește până când condiția care a declanșat alarma nu este rezolvată. Suprafețele care nu intră propriu-zis în contact cu produsul îmbuteliat în pungi, precum capul de umplere și tunelul, sunt sterilizate cu abur și peroxid de oxigen vaporizat.

Operațiune

Pungile livrate sunt în prealabil iradiate cu raze gamma. Dopurile sunt de tip rigid și plat, cu montări înalte sau joase, sau cu alte dopuri dozatoare de la marii furnizori. Operatorul nu trebuie decât să introducă prima pungă. Dozatorul de pungi transferă apoi automat pungile în tunelul de sterilizare și în capul de îmbuteliere. Apoi, capacul este reintrodus în robinetul pungii si un tăietor automat separă punga umplută de chingă . Un conveior cu rolă motorizată scoate pungile umplute din mașină. Panoul de control include un PLC care să manipuleze și să verifice toate etapele operațiunii de umplere și condițiile din mașina de umplut.

Umplere

În tunelul de sterilizare, dopurile sunt sterilizate cu un jet de peroxid de hidrogen vaporizat. Robinetii sunt apoi introdusi în capul aseptic unde un flux pozitiv de aer steril îndepărtează toți contaminanții aerieni. Temperatura și presiunea pozitivă din cameră sunt monitorizate constant, deoarece este un aspect critic privind standardele de igienă. Utilizarea servomotoarelor electrice fără perie înseamnă că sistemul de umplere HS-LA poate să controleze și să ajusteze mișcările, viteza și accelerația valvei aseptice cu precizie considerabilă. Acest lucru asigură o umplere de înaltă precizie, fără risipă. Dopurile sunt îndepărtate cu un clește și un sistem de etanșare sigilează robinetul pentru a preveni pătrunderea contaminanților în pungă.