Carboblend
Amestecare continuă și precisă și o carbonatare a berii, a băuturilor răcoritoare și a altor băuturi. Mai mult de 100 de instalații de succes în întreaga lume!
Beneficii
- Control automat
- Elimină riscul formării bulelor
- Construcție robustă
- Model compact și igienic
- Acuratețe de amestecare remarcabilă
- Dizolvare eficientă a CO2
- Versatil și adaptabil diferitelor condiții de procesare
- Mentenanță redusă
Cum funcţionează:
Mixarea
Mixarea este realizată prin controlarea continuă a debitelor lichidelor constitutive, de ex. berea și apa. Interpretările transmițătorilor de debit sunt utilizate pentru a controla deschiderea valvelor de control astfel încât raportul necesar de amestec este obținut.
Carbonatarea
Dioxidul de carbon este injectat direct în bere printr-un accelerator/mixer special proiectat, ce asigură dizolvarea eficientă a gazului. Nivelul necesar de carbonatare este setat la panoul de control și la debitmetre, iar o valvă de control asigură dozarea unei cantități exacte de gaz în orice moment. Modulul include o celulă de păstrare combinată cu o valvă de reținere a presiunii pentru a se asigura că întregul gaz este dizolvat complet când berea părăsește modulul.
O aplicație obișnuită ar putea fi mixarea și carbonatarea berii cu densitate mare ce vine cu 2°P, 2°C, 3.5 g/l CO2 și o presiune de 4 bari (g) cu apă dezaerată și dioxid de carbon pentru a obține o valoare finală OG de 10.5°P și un nivel de carbonatare de 5.5 g/l CO2.