Sisteme de procesare a uleiului comestibil

Rafinarea uleiului brut în ulei comestibil necesită cunoștințe aprofundate de proces - de la degumare, neutralizare și deparafinare până la decolorare, dezodorizare și atenuarea GE și 3-MCPD. Producătorii de ulei comestibil din întreaga lume se bazează pe know-how-ul Alfa Laval pentru a îndepărta impuritățile și componentele volatile și pentru a optimiza procesele de rafinare.

Pouring golden liquid 640x360

Sisteme extrem de fiabile, versatile, ușor de utilizat pentru uleiuri comestibile de calitate

  • Gamă largă de componente, echipamente și sisteme robuste, fiabile și ușor de utilizat pentru prelucrarea uleiului comestibil
  • Cunoștințe și experiență practică pentru a încorpora echipamente în aplicații și soluții inovatoare
  • Experiență vastă în proiectarea, instalarea, punerea în funcțiune, service-ul și asistența sistemelor de procesare a uleiului comestibil
  • Calitate și randament ridicat al produsului, pierderi de produs și consum de utilități reduse
Alfa Laval este pe deplin responsabilă și nu trebuie să-mi fac griji pentru nimic." - Henk Vedder, Manager de Întreținere, Cargill, Amsterdam.
Experții Alfa Laval știu cu adevărat ce să facă, cum să repare lucrurile și cum să facă față problemelor. Insistăm să ne întoarcem mereu la Alfa Laval pentru service-ul post-vânzare. - Haji Matan Ibrahim, Directorul Fabricii/Inginer Șef al Kilang Sawit Bukit Bandi. 
Primim sprijin regulat din partea echipei Alfa Laval. Suntem mulțumiți de echipa Alfa Laval.” - Ramhari Gaikwad, manager tehnic, Shalimar Nutrients.

Solicitați o ofertă

Profitați la maximum de uleiul dumneavoastră brut cu soluții de proces de rafinare a uleiului comestibil testate în timp care optimizează calitatea, asigură siguranța alimentară și maximizează randamentul

Alfa Laval deține peste 3700 de brevete, dintre care aproximativ 140 sunt special pentru sisteme de ulei comestibil. Investim continuu în cercetare și dezvoltare pentru a îmbunătăți componentele și echipamentele de bază cu tehnologie inovatoare care optimizează procesele clienților noștri.

Fie că aveți nevoie de sisteme complete pentru rafinarea uleiurilor comestibile sau componente și echipamente pentru a vă actualiza liniile de proces existente, puteți fi siguri că vă putem acorda orice ajutor. Ceea ce obțineți este un design optim, fiabilitate, ușurință în utilizare, calitate superioară a produsului, pierderi și costuri mai mici de produs, deșeuri minime, expertiză globală și servicii locale. Toate acestea contribuie la câștiguri mai mari și la costuri mai mici ale ciclului de viață.

Portofoliul nostru de linii de procesare a uleiului comestibil

După clarificarea uleiului (pentru uleiurile presate), uleiul poate fi rafinat după cum se arată mai jos.

Edible oil process line portfolio.jpg

Uleiul brut este apoi transferat fie la degumare specială pe ruta fizică de rafinare, la degumare cu apă, fie direct la neutralizare pe ruta de rafinare chimică. Pe calea de rafinare chimică, acizii grași liberi suferă o reacție pentru a crea un săpun apos, care este îndepărtat din ulei în centrifuge. Ruta fizică de rafinare îndepărtează doar unele impurități (în principal fosfatide, cunoscute și sub numele de fosfolipide sau gume) din ulei. Unele uleiuri, precum floarea soarelui și porumbul, trec printr-o etapă de deparafinare pentru a obține stabilitatea prescrisă la rece, adică pentru a putea păstra limpezimea la temperatură scăzută. Procesul de decolorare îndepărtează impuritățile suplimentare, cum ar fi metalele, reziduurile de săpun și componentele de culoare. În cele din urmă, pentru a prelungi perioada de valabilitate, uleiul este supus dezodorizării pentru a iniția descompunerea termică a culorii reziduale, a oricăror componente care dau un gust nedorit și a peroxizilor. Compușii volatili (în mare parte acizii grași) sunt îndepărtați prin stripare cu abur la aproximativ 240 -260°C sub vid. Distilatul de acizi grași este produs ca un produs secundar valoros pe calea de rafinare fizică, mai puțin pentru ruta de rafinare chimică.

Nu în ultimul rând, utilizați avantajele Sistemelor noastre de Procesare a Utilităților pentru a reduce în continuare costurile operaționale în fabricile dvs. de rafinare a uleiului comestibil prin reducerea cheltuielilor cu utilitățile - fie că este vorba de energie, apă de proces, abur, combustibil și/sau medii de răcire.

Referințe

Publicații

Vedeți o listă extinsă de publicații evaluate de către experți cu experiență ai Alfa Laval.. 

Optimizarea procesării uleiului comestibil

Rafinarea uleiului brut în ulei comestibil necesită cunoștințe aprofundate de procesare - de la degumare, neutralizare și deparafinare până la decolorare, dezodorizare și atenuarea GE și 3-MCPD.

degumming-for-edible-oil 640x360
.

Lăsați-ne să vă ajutăm

Căutați un partener de încredere care să vă înțeleagă activitatea, provocările și oportunitățile? Contați pe Alfa Laval pentru a oferi soluții la provocările cheie cu care vă confruntați și pentru a vă optimiza procesele de ulei comestibil pe baza uleiurilor brute disponibile.

Sunt interesat de
Doriți să primiți webinare la cerere, invitații la evenimente viitoare, știri despre produse și servicii? *

Aceste informații sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.

Echipamente de rafinărie de ulei comestibil Alfa Laval Core:

Webinar pentru industria Uleiului Comestibil

Experții noștri împărtășesc know-how pentru a optimiza procesele de rafinare a uleiului comestibil, pentru a elimina impuritățile și componentele volatile pentru o calitate, siguranță și randament mai bune ale produsului.

Webinar 640x360