Sisteme de neutralizare
Îmbunătățiți gustul, stabilitatea și durata de valabilitate a uleiurilor dumneavoastră comestibile prin îndepărtarea eficientă a acizilor grași liberi din uleiul dumneavoastră brut. Sistemele noastre pentru procesele de neutralizare îndepărtează acizii grași liberi și alte impurități care influențează calitatea, consistența, aspectul, gustul și durata de valabilitate a uleiului comestibil.
Neutralizarea fiabilă și eficientă a acizilor grași liberi îmbunătățește procesele de rafinare a uleiului comestibil
- Asigurați mai mult timp de funcționare și o durată de viață mai lungă datorită designului robust al sistemului
- Maximizați calitatea, gustul, durata de valabilitate și randamentul uleiului comestibil
- Creșteți fiabilitatea și eficiența operațională
- Minimizați pierderile de ulei și costurile de operare
- Ușor de instalat, operat și întreținut
Rafinarea alcalină eficientă necesită sisteme de neutralizare fiabile pentru a elimina acizii grași liberi și reziduurile de gumă care fac uleiurile comestibile acide și predispuse la oxidare.
Cu sistemele de proces de neutralizare de la Alfa Laval, vă puteți bucura de o adevărată liniște sufletească știind că procesele optimizate sunt în vigoare pentru a crește productivitatea și randamentul proceselor dumneavoastră de rafinare a uleiului comestibil. Și puteți fi siguri că centrele noastre globale de service și partenerii noștri sunt aproape pentru a vă sprijini fiecare nevoie.
Procesul Sistemului de Neutralizare
Sistemul de Neutralizare Alfa Laval constă din schimbătoare de căldură, pompe dozatoare, mixere, agitatoare și dcentrifuge cu stive de discuri.
Cum funcționează
Cu cât acizii grași liberi sunt mai mari, cu atât procesul de purificare este mai dificil și concentrația de sodă caustică necesară pentru neutralizarea și îndepărtarea acestora este mai puternică. În primul rând, uleiul brut este încălzit, dozat cu acid, amestecat, dozat cu sodă caustică (leșie) și amestecat din nou. Acesta este apoi transferat în rezervoarele de retenție unde se rup legăturile dintre ulei și acizii grași liberi și alte impurități.
În continuare, neutralizarea grăsimilor și uleiurilor se efectuează în mod continuu folosind centrifuge cu stive de discuri. În general, există două metode de neutralizare a grăsimilor și uleiurilor:
Proces de rafinare cu amestec lung pentru uleiul brut de soia sau rapiță
Pentru a neutraliza acizii grași liberi, uleiul brut încălzit este dozat cu acid și leșie și rămâne în contact cu soda caustică în mixere speciale de retenție pentru o perioadă lungă de timp. Uleiul este apoi încălzit și transferat în centrifuge cu stive de discuri unde pasta de neutralizare și apa de spălare sunt separate de uleiul rafinat într-o singură etapă.
Proces de rafinare cu multi-mixuri pentru aproape orice ulei
Aici uleiul intră în contact cu soda caustică pentru o perioadă scurtă de timp. Apoi trece printr-una sau două etape de spălare. Atunci când se prelucrează ulei de semințe de bumbac sau grăsimi și uleiuri brute de calitate scăzută, este necesar un al doilea tratament cu leșie, cunoscut sub numele de re-rafinare.
Odată ce neutralizarea este completă, uleiul este spălat. Apa de spălare este apoi îndepărtată cu ajutorul centrifugelor cu stive de discuri. Uleiul este transferat într-un uscător cu vid pentru uscare. Acizii grași liberi și alte impurități (zaharuri, pigmenți și urme de metale) separați din ulei sunt trimiși în aval pentru prelucrare în pastă de neutralizare.
Alfa Laval oferă, de asemenea, sisteme de neutralizare pentru rafinarea mixtă a uleiului de bumbac, precum și rafinarea la rece a uleiului de floarea soarelui sau de porumb/grâu.
Service
Serviciile și asistența globală optimizează procesele de rafinare a uleiului comestibil
Peste 130 de ani de experiență. Experți din întreaga lume. Centre de service în aproape 100 de țări. Pentru a maximiza calitatea, eficiența și randamentul proceselor dumneavoastră, profitați de rețeaua globală de service Alfa Laval cu centre de service locale și parteneri din întreaga lume.
Niciun alt furnizor de sisteme de proces nu poate oferi profunzimea, amploarea și gama de componente, echipamente, sisteme și servicii. Suntem mereu în apropiere, avem grijă de sistemele dumneavoastră și optimizăm procesele pe întregul ciclu de viață al instalației dumneavoastră de rafinare a uleiului comestibil.
Clienții noștri
Rafinăria de ulei de soia Imcopa
Rafinăria de ulei de soia Imcopa din Brazilia a decis să urmeze o cale de modernizare pentru a aborda costurile foarte ridicate ale aburului, plus problemele cu recuperarea slabă a căldurii în fabrica existentă a companiei.
Beneficiind de conceptul de modernizare Alfa Laval, Imcopa a modernizat un dezodorizant existent și a instalat o nouă linie de neutralizare și decolorare, schimbătoare de căldură cu plăci, mixere și un separator PX 95. Acest lucru a permis companiei să mărească capacitatea rafinăriei de la 400 la 600 de tone pe zi. Această strategie de modernizare combinată cu tehnologiile Alfa Laval de transfer de căldură i-au permis Imcopa să reducă costurile totale de producție cu mai mult de 3 USD pe tonă de ulei – investiția s-a amortizat în mai puțin de 2 ani.
Grupul Bunge
Grupul Bunge este o afacere globală în domeniul agroindustrial și agroalimentar. Divizia de produse alimentare a grupului este cel mai mare procesator de semințe oleaginoase din America Latină și cel mai mare vânzător de uleiuri îmbuteliate pe piața de vânzare cu amănuntul. Pentru a extinde această poziție, Bunge a investit în cea mai mare rafinărie de ulei vegetal din America Latină. Situată în Brazilia, această mare fabrică are o capacitate de 1200 de tone pe zi.
Alfa Laval este responsabilă pentru întreaga rafinărie, cu o secțiune de neutralizare cu două separatoare PX 110, o instalație de proces de decolorare și o soluție completă de dezodorizare SoftColumn.
Echipamente cheie de procesare a uleiurilor comestibile utilizate în sistemele noastre
Webinar pentru industria Uleiului Comestibil
Experții noștri împărtășesc know-how pentru a optimiza procesele de rafinare a uleiului comestibil, pentru a elimina impuritățile și componentele volatile pentru o calitate, siguranță și randament mai bune ale produsului.