Steritherm
SteriTherm ™ VLA este un modul extrem de versatil și robust proiectat pentru tratarea termică aseptică a unei game largi de produse alimentare.
SteriTherm VLA este un sistem aseptic de tratare termică destinat pentru combinarea cu umpluturi aseptice și / sau cu rezervoare aseptice. Unitatea modulară este preasamblată pe patine pentru livrarea și instalarea ușoară și rapidă. Nucleul acestui modul este schimbătorul de căldură Viscoline ™ care este ideal pentru utilizarea cu produse alimentare foarte vâscoase și care oferă un transfer de căldură extrem de eficient, precum și o versatilitate considerabilă atât în ceea ce privește produsele, cât și capacitatea. Designul asigură un tratament blând cu încălzire / răcire uniformă și durată lungă de funcționare și este foarte sigură în funcționare. Acest lucru duce la cerințe foarte scăzute de serviciu și mentenanță.
Aplicație
Unitățile SURETherm VLA sunt folosite vast în sterilizarea tratamentului termic, cu alte cuvinte în pasteurizarea piurelorde fructe cu un singur concentrat sau cu unul dublu: de mere, fructe de pădure, mango, guava etc., concentrate de suc de fructe, gemuri și marmelade, alimente pentru copii, banane, supe și sosuri și o gamă de produse de tomate diferite.
Cum funcţionează:
Apa supraîncălzită la 125 °C (257 °F) este utilizată pentru a presteriliza (SIP) unitatea SteriTherm VLA timp de 30 de minute înainte ca orice produs să fie admis.
Produsul intră prin rezervorul de echilibru, iar apoi este pompat prin primul încălzitor, unde apa caldă circulantă îl încălzește la temperatura corespunzătoare de sterilizare. Celula de reținere tubulară ulterioară asigură timpul de rezidență al produsului necesar pentru un tratament eficient.
După aceasta, produsul este răcit în două etape, înainte de a fi condus în rezervorul de umplere / aseptic, – cu apă turnată și apoi cu apă răcită. În cazul în care temperatura de tratament termic scade sub o valoare prestabilită și pentru a se asigura că niciun produs netratat nu ajunge la umplere, există o funcție de deturnare. Pentru produsele cu conținut ridicat de acizi (pH <4,5) aceasta este aranjată în așa fel încât producția să poată reporni de îndată ce temperatura corectă a fost recuperată, fără a necesita o resterilizare cu apă.
Alte versiuni includ recuperarea indirectă a căldurii, combinația cu un modul de dezaerare Alrox și în cazul produselor foarte vâscoase, modele speciale de înaltă presiune.