2023-08-22 Știri

Alfa Laval sprijină rafinăriile în tranziția către biocombustibili

Alfa Laval a încheiat un acord cu o filială a CVR Energy, Inc., o companie de combustibili regenerabili și rafinare a petrolului din SUA, pentru a furniza sisteme de procesare pentru pre-tratarea materiilor prime, parte a unei investiții strategice în rafinărie care sprijină extinderea CVR în producția de biocombustibili regenerabili.

Alfa Laval va furniza sisteme de pre-tratare, constând din diverse echipamente, cum ar fi separatoare, schimbătoare de căldură, pompe și agitatoare, destinate să reducă contaminanții din materiile prime înainte de transformarea în biocombustibil. Sistemele sunt menite să sprijine o aprovizionare mai eficientă din punct de vedere al costurilor cu materii prime sustenabile.

Ca parte a tranziției energetice în curs, multe rafinării din SUA și Europa sunt transformate în fabrici de biocombustibili. Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), înlocuirea combustibililor fosili cu biocombustibili este una din principalele modalități de decarbonizare a sectorului transporturilor. Iar în „Net Zero Emissions by 2050 Scenario”, se preconizează că biocombustibilii vor reprezenta 64% din consumul de energie regenerabilă al sectorului în 2030.

„Alfa Laval are o vastă experiență atât în procesele de rafinare a petrolului, cât și în procesele de biocombustibil,” spune Nish Patel, Președintele Diviziei Food & Water, Alfa Laval. „Împreună cu gama noastră de produse premium, devenim astfel un partener de încredere pentru clienții noștri în această tranziție importantă către o aprovizionare cu energie mai sustenabilă. Prin schimbarea și optimizarea proceselor actuale, putem face o mare diferență, deoarece lucrăm în paralel la soluțiile de mâine.”


Știai că... Se estimează ca cererea globală anuală de biocombustibili să crească cu 28% până în 2026, ajungând la 186 de miliarde de litri, potrivit AIE.

Etichete

Tot
thumb biofuel

Conţinut: