2023-12-12 Știri

Energie neutră din carbon cu Qpinch și schimbătorul de căldură AlfaCond

Schimbătorul de căldură cu plăci și garnituri AlfaCond de la Alfa Laval sprijină tehnologia Qpinch prin creșterea căldurii reziduale și transformarea acesteia în energie reutilizabilă - un mix câștigător pentru obținerea celor mai bune rezultate legate de eficiența energetică la scară largă pentru industriile grele.

Prin aportul tehnologiei Alfa Laval legate de transferul de căldură, Qpinch a reușit să-și extindă procesele și să ofere o soluție superioară pentru reutilizarea căldurii reziduale. Această companie, cu sediul în Belgia, care are ca obiect de activitate recuperarea de căldura reziduală, își poate optimiza in acest moment procesul cât mai eficient posibil, la scară industrială, datorită schimbătoarelor de căldură cu plăci și garnituri Alfa Laval. Combinarea cunoștințelor legate de transferul de căldură ale Alfa Laval cu soluția unică a Qpinch pentru îmbunătățirea căldurii reziduale în căldură de proces valoroasă a dus la rezultate mai eficiente chiar și pentru cele mai grele industrii.

Recuperarea întregii călduri reziduale disponibile și transformarea acesteia în căldură de proces neutră din punct de vedere al carbonului, nu este o sarcină ușoară. Necesită o varietate de soluții tehnice și multă experiență. Qpinch și tehnologia lor QHT (Qpinch Heat Transformer) au revoluționat acest concept, făcând posibil chiar și pentru cele mai grele aplicații să sporească eficiența energetică și să transforme deșeurile în profituri tangibile.

Pe măsură ce afacerea lor continuă să crească, au apelat la Alfa Laval pentru asistență, în timp ce ei și-au actualizat soluția de la scară de laborator la scară industrială. Ei trebuiau să găsească un design de schimbător de căldură care să poată face față noilor cerințe fără a compromite performanța și fiabilitatea produsului existent.


Fiecare unitate Qpinch este proiectată folosind o mulțime de schimbătoare de căldură, motiv pentru care am ales să includem Alfa Laval în procesele de proiectare. Cu ajutorul cunoștințelor lor despre transferul de căldură în această etapă, știm că unitățile noastre sunt cea mai eficientă opțiune energetică.

Wouter Ducheyne, Qpinch

Transformatorul de căldură Qpinch este inspirat din sistemul energetic propriu al naturii, deoarece imită ciclul ATP/ADP care se găsește în celulele vii. Tehnologia Qpinch folosește o reacție anorganică reversibilă care implică acid fosforic pentru a crea temperaturi ridicate de proces. Această reacție chimică are loc într-o buclă închisă între două reactoare. Pe partea rece a reactorului, acidul fosforic este expus indirect la căldura reziduală, ceea ce declanșează o reacție endotermă. Această reacție face ca acidul să se oligomerizeze (de la un monomer la un dimer) și prin urmare să capteze orice tip de căldură reziduală. Acidul fosforic dimer este apoi transferat în al doilea reactor (partea fierbinte), unde acidul este forțat înapoi în starea sa de monomer. Această reacție este una exotermă și generează căldură de proces reutilizabilă. Mai simplu spus, QHT este proiectat pentru a recupera căldura reziduală care este egală sau mai mare de 80°C și o transformă în căldură de proces utilă la temperaturi de până la 210°C. Face acest lucru folosind un proces fizico-chimic cu resurse electrice neglijabile.

 

qpinch-case-banner_640.jpg

 

Alfa Laval aduce plus valoare fiecărei unități Qpinch, oferind soluții pentru transferul de căldură, personalizate în conformitate cu cerințele lor unice. Eficiența transformatorului de căldură Qpinch este dependentă de temperatura și presiunea condensului. Cu cât temperatura și presiunea sunt mai scăzute, cu atât procesul va fi mai eficient. În acest caz, Alfa Laval AlfaCond a fost selectat drept cea mai eficientă alegere, fiind special proiectat pentru condensarea în vid. S-au obținut astfel niveluri optime de presiune și temperatură, optimizând la maxim fiabilitatea și performanța pentru clienții lor. Acest parteneriat, care a întâmpinat provocări în controlul temperaturii, a făcut posibil pentru ambele companii să-și combine abilitățile, respectiv să-și testeze limitele, fiecare în domeniul său de activitate .

Suntem foarte încântați de parteneriatul cu Qpinch, deoarece ne oferă o oportunitate excelentă prin sprijinirea soluțiilor eficiente de recuperare a căldurii reziduale în vederea reutilizarii ulterioare.
Julien Gennetier, Alfa Laval

Etichete

Tot
qpinch-case-banner 640

        

Rubrica de informații

AlfaCond este un condensator cu plăci de suprafață conceput pentru condensare în vid. Folosind tehnologia semi-sudată Alfa Laval, vaporii pot fi condensați în canalul sudat, iar agentul de răcire poate circula prin canalul cu garnitură.

Beneficiile AlfaCond:

  • Sub-răcirea opțională a condensului și a gazelor necondensabile
  • Configurație flexibilă – zona transferului de căldură poate fi modificată
  • Simplu de instalat – design compact
  • Service facil – simplu de deschis pentru inspecție și de curățat prin CIP
  • Acces la rețeaua globală de service Alfa Laval

Conţinut: