2024-10-01 Știri

Atingerea unor noi culmi în performanță

Varso Place din Varșovia, Polonia. Măsurând o înălțime uimitoare de 310 de metri, la finalizarea din 2022, va fi cea mai înaltă clădire din UE. Pentru a satisface toate nevoile HVAC ale clădirilor, Alfa Laval a furnizat 30 de schimbătoare de căldură foarte eficiente. Acestea vor genera economii de energie reducând emisiile de CO2 ale clădirilor și minimizând amprenta ecologică, precum și o performanță și rezistență ridicate.

Varso Place este un proiect unic cu utilizare mixtă în centrul Varșoviei. Prestigioasa dezvoltare cuprinde două clădiri inferioare - Varso 1 și Varso 2 proiectate de HRA Architekci - împreună cu turnul de 310 de metri înălțime proiectat de Foster + Partners. Când va fi finalizat, va consta dintr-o suprafață totală brută închiriabilă de 144.000 m2, inclusiv birouri, un hotel, restaurante, retail la parter și o legătură directă cu gara centrală din Varșovia.

Dezvoltare sustenabilă

În timpul construcției clădirilor, protecția mediului, precum și confortul și sănătatea vizitatorilor și angajaților săi au fost factori importanți pentru firma de construcții HB Reavis. Acest lucru a condus la primirea unui premiu „Outstanding” în cadrul schemei internaționale de certificare BREEAM pentru îndeplinirea celor mai înalte standarde în dezvoltarea sustenabilă. Toate elementele principale ale Varso Place au fost analizate pentru impactul lor asupra mediului și pentru a ajuta la reducerea emisiilor de dioxid de carbon în timpul funcționării clădirii.

Accent pe reducerea energiei și servicii flexibile

Un domeniu deosebit de recunoscut a fost soluția de economisire a energiei și a apei, inclusiv sisteme de aer condiționat, încălzire și iluminat eficiente din punct de vedere energetic. Se așteaptă ca soluțiile selectate să reducă consumul de energie cu aproape 23%, potrivit HB Reavis. Alfa Laval a fost aleasă ca furnizor de schimbătoare de căldură pentru clădiri datorită poziției sale puternice de marcă și a portofoliului larg de schimbătoare de căldură cu garnituri și brazate.

Un alt motiv important pentru care antreprenorul a ales Alfa Laval Polonia a fost capacitatea sa de a îndeplini toate cerințele atât în ceea ce privește parametrii de funcționare, cât și dimensiunile și greutatea.

Disponibilitatea unei persoane de contact care putea ajuta atunci când sunt necesare schimbări a fost esențială. Acest lucru s-a dovedit a fi vital, deoarece s-au făcut mai multe modificări în timpul construcției clădirilor. Modificările nu au fost legate doar de puterea schimbătorului, temperatură și presiune, ci și de conceptul în sine.

Furnizarea accesului rapid la servicii și asistență este de cea mai mare valoare în aceste proiecte complicate, iar Alfa Laval oferă un service strâns și excelent cu un departament tehnic situat în apropiere.

Gasketed plate heat exchanger

O soluție sustenabilă cu eficiență sporită

Alfa Laval a furnizat 30 de bucăți de schimbătoare de căldură atât cu garnituri, cât și brazate, care vor fi utilizate în sistemele de încălzire, răcire, ventilație și aer condiționat ale clădirilor. Datorită eficienței schimbătoarelor de căldură, acestea vor reduce pierderile de căldură, consumul de apă și electricitate, așa cum explică Krystyna Libich-Gajda, expert în schimbul de căldură HVAC la Alfa Laval Polonia:

Am decis să instalăm schimbătoare din cel mai nou portofoliu din seria T datorită tuturor beneficiilor unice ale gamei. Canalele asimetrice, în combinație cu designul special al portului și plăcii, oferă câteva grade în plus pe partea secundară, ceea ce contribuie la eficiența maximă. Pe scurt, beneficiile pentru utilizatorul final sunt costurile de încălzire și emisiile de CO2 mai mici”

Biroul de proiectare a decis să utilizeze schimbătoare de căldură certificate și cu garanție de performanță AHRI în mai multe sisteme critice pentru a asigura securitatea în cea mai înaltă clădire — Varso Tower. Această decizie a fost influențată de complexitatea proiectului și de prestigiul și unicitatea ridicată a Varso Place. Utilizarea schimbătoarelor de căldură cu plăci certificate AHRI reduce semnificativ consumul de energie și costurile de funcționare pe toată durata de viață, asigurând un sistem și o performanță mai eficientă din punct de vedere energetic, în conformitate cu specificațiile produselor.

O gamă largă de oportunități excelente

Domeniul de furnizare a inclus know-how-ul tehnic, instalarea, service-ul și suportul Alfa Laval, precum și o gamă largă de echipamente Alfa Laval:

  • 4 x T20
  • 9 x TL10, M15 și M10
  • 8 x AQ4 și AQ6
  • 9 x CB400 și CB200

Toate schimbătoarele de căldură au fost echipate cu izolație atât pentru încălzire, cât și pentru răcire.

Instalarea schimbătoarelor de căldură de înaltă eficiență în sistemele de răcire și încălzire ale Varso Place creează oportunități mari de reducere a facturilor la energie și a emisiilor de CO2, fără a compromite performanța și calitatea produsului. Și, pe lângă reducerea la minimum a impactului negativ asupra mediului, schimbătoarele moderne de căldură cu plăci cu garnituri Alfa Laval vor reduce costurile de operare și vor crește eficiența pentru clientul nostru.

Etichete

Tot
varso-place-640x360

De ce Alfa Laval?

  • Alfa Laval este un lider de piață care garantează calitatea
  • Viteza de reacție la schimbări și disponibilitatea deplină a reprezentantului Alfa Laval
  • Acces rapid la service care este localizat în Łódź
  • Un portofoliu larg de schimbătoare de căldură cu garnituri și brazate
  • Capacitatea de a îndeplini toate cerințele privind parametrii de funcționare, precum și dimensiunile și greutatea
  • Posibilitatea de a furniza schimbătoare de căldură cu izolație

Conţinut: