2024-09-18 Știri

Monitorizarea stării a împiedicat pierderea a 288.000 de sticle la instalația Britvic

Asigurarea unui timp de funcționare mai mare este o prioritate la fabricile de producție Britvic. La uzina lor din Rugby, Marea Britanie, Britvic a prevenit cu succes defectarea pompei, a optimizat performanța activelor și a asigurat producția continuă prin utilizarea Alfa Laval Analytics pentru monitorizarea online a stării. Chris Heslop, specialist în inginerie la unitatea Rugby, a remarcat: „Doar această notificare a plătit pentru întreaga noastră investiție în soluția de monitorizare a stării și primul an de abonament la Analytics.” Analytics, pentru o monitorizare a stării online, ușor de utilizat și rentabil, a adus liniște sufletească și a permis Britvic să mențină pompele la performanța maximă în timpul producției 24/7.

Inspecție și reparație la timp de maximă importanță

La instalația Britvic din Rugby, Marea Britanie, sute de pompe asigură producția zilnică a unei game variate de băuturi răcoritoare. Liniile de producție vaste și complexe funcționează non-stop și chiar și o singură defecțiune a pompei poate opri producția pentru câteva ore.

Echipa de producție Britvic a căutat un sistem de monitorizare a stării care să le permită să se concentreze asupra unor părți specifice, critice ale producției, lăsând timp pentru alte sarcini importante. Inspecția și repararea în timp util sunt deosebit de importante la instalația Rugby, având în vedere că uzina operează o mare varietate de tipuri de pompe și nu poate păstra piese de schimb pentru toate acestea. Prin urmare, avertizarea timpurie a potențialei defecțiuni este extrem de importantă pentru a planifica și a facilita întreținerea promptă pentru a evita timpul de nefuncționare.

Prevenirea defecțiunii bruște a pompei

Pentru a preveni potențiala defecțiune a pompei, echipa Britvic a decis să instaleze soluția de monitorizare a stării Alfa Laval pe 107 pompe centrifugale atunci când a apărut oportunitatea. În doar câteva luni, sistemul și-a dovedit valoarea când a venit o notificare, avertizând despre o potențială problemă cu o pompă care nu ar fi fost niciodată descoperită fără sistemul de monitorizare. Notificarea a permis echipei tehnice să inspecteze și să repare pompa înainte să apară o defecțiune reală.


Doar această notificare a plătit pentru întreaga noastră investiție în soluția de monitorizare a stării și primul an de abonament la Analytics”, a declarat Chris Heslop, Specialist Inginerie la unitatea Rugby.

CM on Pump Britvik.jpg

Britvic a achiziționat hardware-ul de monitorizare a stării și a instalat senzorii CM pe 107 pompe LKH.

S-au economisit șase ore de oprire neplanificată

Datorită notificării Analytics, echipa tehnică a putut scoate pompa critică pentru întreținere. A durat doar 45 de minute pentru a dezasambla, repara și reinstala pompa, ceea ce a economisit șase ore de oprire neplanificată și a prevenit o pierdere a producției de 288.000 de sticle de băuturi răcoritoare.

Sprijinirea strategiei de sustenabilitate a Britvic

Unul dintre obiectivele de sustenabilitate ale Britvic este reducerea consumului de apă în producție an de an, iar proiectele de eficiență a apei sunt realizate în diferite locații pentru a realiza acest lucru.
Implementarea monitorizării stării a contribuit la îmbunătățirea eficienței apei la instalația Rugby. Detectarea și repararea la timp a pompei a economisit patru ore de CIP (Cleaning-In-Place) neașteptat și, în consecință, 2.000 de litri de apă plus energie și substanțe chimice utilizate în procesul CIP.

Detectarea timpurie a defecțiunilor a îmbunătățit și ciclul de viață al pompei.

Luând în considerare extinderea monitorizării stării

Cu experiențele pozitive acumulate în urma utilizării Analytics pentru monitorizarea online a stării, unitatea de Rugby are în vedere extinderea soluției pentru a include mai multe pompe în zona de producție. Zi de zi, colectarea de date și informații utile continuă să crească, permițând detectarea din timp a potențialelor defecțiuni ale echipamentului și identificarea cauzelor de bază.

Etichete

Tot

Conţinut: