2024-11-26 Știri

Producătorii de bere își stabilesc obiectivul dincolo de bere în efortul de a cuceri noi piețe

Noile idei și inovații susținute de experiență în întregul proces de fabricare a berii vor fi esențiale pentru producătorii mari și mici pentru a reuși într-un sector care a intrat într-o perioadă energizantă de schimbare și evoluție.

Ceea ce a fost odată o industrie matură și consacrată se schimbă într-un mediu nou, dinamic în care noi arome și produse sunt dezvoltate pe fundalul unei presiuni crescânde pentru a stabili sustenabilitatea în producție, cu o prioritate ridicată pe economisirea apei și a energiei.

Alfa Laval se află într-o poziție de prim rang în calitate de partener expert pentru a ajuta fabricile de bere să navigheze în acest proces, iar John Kyle Dorton, Vicepreședinte Brewery Systems, întrevede vremuri și oportunități interesante în viitor într-o industrie care a experimentat deja schimbări și provocări recente uriașe.

El consideră că producătorii de bere trebuie să lucreze cu parteneri experți pentru a reuși – parteneri cu know-how pentru a adăuga valoare în fiecare etapă a procesului și care înțeleg interconexiunile complexe și dependențele de-a lungul diferitelor fluxuri de lucru.

„Procesul de fermentație, fabricarea de bere, ambalarea, generarea efectivă a energiei la fața locului în unele cazuri – toate acestea se adaugă la un mare de consum de energie și apă și multe emisii. Suntem într-o poziție excelentă în ceea ce privește diferitele puncte sensibile din berărie care pot fi abordate, mai ales dacă doriți să reduceți utilizarea apei și a energiei și să creșteți randamentul”, spune el.

„Nivelul de schimbare necesar este imens și aici Alfa Laval face diferența pe măsură ce fabricile de bere se modernizează. Aducem acea experiență care ne permite să trecem dincolo de nivelul produsului și să înțelegem impactul pe parcursul întregului proces pentru a optimiza pe deplin ceea ce se întâmplă din mai multe unghiuri - nu doar calitatea produsului, ci și eficiența diferitelor fluxuri, surse de energie primară și emisii și optimizarea randamentului.”

Ceea ce face ca industria să fie și mai fascinantă și mai variată – iar nevoia unui partener expert cu o acoperire globală și mai importantă – este că fiecare regiune se află într-o etapă diferită a călătoriei, cu cerințe diferite ale consumatorilor și cerințe guvernamentale. Cu toate acestea, oriunde v-ați afla, este clar că fabricarea berii nu mai este o industrie care se referă doar la bere.

„Producătorii de bere se mută în alte zone, beri fără alcool, diversificându-se în băuturi funcționale – până aproape de bere sau dincolo de bere – și suntem gata să-i ajutăm în călătoria lor”, spune John Kyle. „De exemplu, în fluxurile fabricilor de bere, există produse uzate cu multe proteine care pot fi extrase pentru alte utilizări, cum ar fi produsele de sănătate. Aceste produse pot fi extrase cu tehnologii Alfa Laval – separatoare și decantoare – așa că suntem aici pentru clienții noștri, iar posibilitățile sunt aproape nelimitate.”

„Competența pe care am construit-o de-a lungul deceniilor se reflectă în gama noastră de produse și în oamenii noștri. Se reflectă în modul în care oamenii noștri abordează un client, modul în care conducem discuția, modul în care le explorăm nevoile și impactul în amonte/aval și cum înțelegem ce face piața și de ce. Ne putem înarma clienții cu o perspectivă neprețuită și unică și îi putem sprijini să meargă pe calea corectă, mai degrabă decât să le impunem un anumit produs.”

Această abordare este esențială în sprijinirea fabricilor de bere în eforturile de a fi mai sustenabile prin dezvoltarea și implementarea tehnologiilor de economisire a apei, cum ar fi concentrarea berii și reciclarea apei. Concentrarea berii asigură mai puțin produs transportat, ceea ce înseamnă mai puține emisii. De asemenea, menține apa extrasă în fabrica de bere și permite producătorilor de bere să opereze în limite mai stricte pentru utilizarea apei. Reciclarea apei reciclează și reutilizează apa de răcire a separatorului. Acest lucru, împreună cu controlul modului burst-clean pe supape care asigură utilizarea eficientă a apei în timpul fazei de curățare, face parte dintr-o ofertă imbatabilă Alfa Laval.

„Portofoliul nostru a fost adaptat la cele mai recente probleme și factori care au impact asupra industriei berii, așa că, cu fiecare preparare, atingem diferite puncte sensibile și facem diferența – și avem cunoștințele și experiența pentru a dezvolta și îmbunătăți acest lucru prin cercetare și dezvoltare, care este de neegalat în ceea ce privește separarea, transferul de căldură și controlul debitului”, spune John Kyle.

Această experiență nu se referă doar la apă, ci și la energie, unde Alfa Laval poate avea din nou un impact uriaș. Alfa Laval are parteneriate cu multe companii care se concentrează pe reducerea energiei, hidrogenul verde, stocarea pe termen lung a energiei și altele asemenea, oferind oportunități uriașe în fabricarea berii, unde o mare parte din generarea de energie este „in-house”.

„Amprenta unor fabrici de bere este asemănătoare cu cea a orașelor mici”, spune John Kyle. „Suntem deja în acel spațiu energetic – și aducem o parte din acest portofoliu și îl oferim fabricilor de bere pentru că, în unele cazuri, nu sunt conștienți de acest potențial pe care l-ar putea valorifica.

„Urmărim acest lucru, iar Alfa Laval este foarte bine poziționată în multe zone pentru a permite de fapt unora dintre grupurile de bere să atingă zero net, lucru pe care nu l-ar putea obține singuri. Unde vom ajunge, depinde de noi, dar sunt încântat de posibilități.”

 

Etichete

Tot
Beer glasses 640x360

        

Industria evidențiată: producția de bere

blobid1.jpg

Indiferent dacă produceți cele mai mari mărci sau cel mai recent stil de bere artizanală, Alfa Laval vă poate ajuta să vă diferențiați și să vă extindeți. Este vorba despre diferențiere, conectarea cu consumatorii și nevoia acestora de a încerca constant „lucruri noi”, adoptarea de noi materii prime și metode, fiind totodată atenți la calitate, cost și siguranță.

Citiți mai multe detalii