2024-05-15 Știri

Răcire sustenabilă pentru centrul global de date cloud din Italia

Odată cu creșterea dependenței de operațiunile IT în societatea actuală, este crucial să existe centre de date eficiente din punct de vedere energetic, cu fiabilitate, securitate și performanță maxime. Aruba S.p.A. din Bergamo este cel mai mare și mai modern centru global de date cloud din Italia, cu servicii în toată Europa. Pentru a maximiza eficiența și economiile de energie, Aruba a ales să colaboreze cu Alfa Laval pentru sistemul lor de răcire pentru a asigura cel mai înalt nivel de eficiență și fiabilitate cu impact minim asupra mediului.

Soluția pentru centrul de date care reduce risipa de energie

Aruba este alimentat exclusiv cu energie din surse regenerabile cu certificat de proveniență (GO – Guarantee of Origins/Garanția Provenienței). Mai mult, compania folosește propria energie regenerabilă, cum ar fi hidroelectrică și fotovoltaică, care, este de asemenea, livrată la rețeaua națională.

Deși este esențial să se mențină temperatura hardware-ului sub control, răcirea întregii zone a camerelor de date ar duce la o risipă semnificativă de energie. Sistemul utilizat pentru răcirea serverelor și a altor echipamente rezultă dintr-o reținere extrem de eficientă a fluxurilor de aer rece de intrare și de aer cald de ieșire. Utilizarea apei subterane ca sursă principală de energie de răcire permite Aruba să reducă risipa de energie.

Soluții personalizate pentru un impact minim asupra mediului

Sistemul de răcire a apelor subterane pentru circuitul primar funcționează pe schimbătoarele de căldură (2N redundanță) care răcesc circuitul secundar spre camerele de date. Produsele Alfa Laval fac parte din această zonă centrală a sistemului geotermal. Din acest motiv, ele reprezintă o parte esențială a procesului de eficiență.

aruba-data-center-cooling-system

Pentru a asigura performanța și eficiența la un nivel înalt, luând în considerare nevoile specifice ale sistemului geotermal, Alfa Laval a furnizat soluții personalizate cu schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri (GPHE) și filtre Alfa Laval (ALF). Seria T personalizată a fost aleasă în mod special datorită caracteristicilor de performanță de nivel înalt ale produselor.

Cu sprijinul și consultanța oferite de Alfa Laval în procesul de achiziție și instalare a soluțiilor, sistemul a fost pus în funcțiune conform planului.

Alfa-Laval-GPHE-ALF-in-Aurba.jpg

Sistem Alfa Laval GPHE & ALF

Soluțiile pe care le-am ales de la Alfa Laval – atât schimbătoarele de căldură, cât și filtrul de apă – contribuie la atingerea nivelului ridicat de calitate și fiabilitate a sistemului centrelor noastre de date. Acestea ne permit să optimizăm utilizarea apelor subterane din punct de vedere al eficienței, astfel încât să avem un nivel minim de impact asupra mediului.

Alessandro Bruschini, Manager de Infrastructură al Aruba S.p.A.

Ceea ce contează cel mai mult este relația cu Aruba, se amortizează pe termen lung, fiind principala legătură între cele două companii, pe lângă echipamente, experiență și fiabilitate de top Alfa Laval.

Bianca Restantia, Director de Vânzări HVAC și Centre de Date GPHE Divizia Energie Italia

 

Echipa Alfa Laval a fost dispusă să sprijine și să urmărească pe parcursul întregului proces, luând întotdeauna în considerare nivelul de vârf și calitatea serviciilor, creând o instalare sigură și de încredere.

Fiabil, eficient și sustenabil

Soluția Alfa Laval a dus la un consum redus de energie pentru șantier datorită eficienței ridicate a schimbătoarelor de căldură. De asemenea, sistemul a redus deșeurile și a oferit un debit mai mare. Nivelul ridicat de fiabilitate are ca rezultat opriri mai scurte și mai puțină întreținere necesară, economisind timp și bani.

Pentru a optimiza eficiența și continuitatea sistemului, Alfa Laval „Smart Connectivity” a fost testat pentru a implementa întreținerea predictivă folosind dispozitive de măsurare și senzori pentru a obține date despre eficiența și starea produsului. Procesul de monitorizare este continuu, ceea ce va avea ca rezultat un set de date mai complet, permițând mai multe îmbunătățiri ale sistemului pentru a crea o eficiență suplimentară și o performanță mai mare.

Relația cu Aruba a luat naștere și s-a dezvoltat pe obiective comune precum economisirea energiei, impact redus asupra mediului și optimizarea utilizării resurselor. Fiabilitatea și know-how-ul produselor și soluțiilor aplicate au pecetluit cu succes această relație.

Stefano Meloni, Manager Unitate de Afaceri GPHE și Manager Produs HE Regiunea Adriatică

Etichete

Tot
Aruba-cloud-cooling-banner640

Avantaje

Reduce amprenta la sol

Reduce amprenta de mediu prin utilizarea energiei din surse regenerabile și a unui sistem eficient energetic.

Economii de energie

Sistemul GPHE și ALF permit o eficiență optimizată prin utilizarea apei subterane.

Economii

Opriri mai scurte și mai puțină întreținere necesară, economisind timp și bani.

Conţinut: